Forebyg faldskader blandt ældre med AlterG

AlterG kan give gangbesværede ældre lysten til at gå tilbage 

Statistikker viser, at jo ældre du bliver, jo større tendens har du til at falde. Udover den fysiske skade et fald kan forårsage, påvirker fald ligeledes ældres psyke. Angsten for at falde igen kan bidrage til inaktivitet og isolation, da der er større tilbøjelighed til at holde sig indenfor og i ro, hvorved ældre kan miste styrken i deres ben og evnen at gå solidt.  

Denne frygt vil vi gerne komme til livs ved hjælp af AlterG. AlterG er et helt oplagt bud på en træningsform til både forebyggelse af faldskader og optræning, hvis skaden er sket.  

Læs mere om hvordan AlterG kan forebygge faldskader blandt ældre længere nede i teksten, eller kontakt os allerede nu, hvis du har spørgsmål.  

Kontakt 

  

Hvordan virker AlterG? 

AlterG består af et løbebånd omsluttet af et trykkammer, og er en vægtaflastende træningsmetode, som kan reducere en patients kropsvægt med helt op til 80 procent med genoprettelse af naturlig gangafvikling. Det betyder eksempelvis at gangbesværede ældre kan genoptræne deres funktionsevne samt styrke deres muskler og balanceevne gennem en kontrolleret mobilisering og belastning. 

 

 

Ved at styrke balanceevnen ved hjælp af AlterG, kan fald blandt ældre borgere effektivt forebygges. AlterG hjælper med at træne balancen og gangen, hvilket i sidste ende kan være med til at gøre gangbesværede mere selvhjulpne og aktive og dermed forebygge risiko for tidlig død, som konsekvens af en faldskade.  

Du kan læse mere om videnskaben bag AlterG her.

 

Målgruppen  

Ifølge WHO, er de væsentligste risikofaktorer for fald og faldrelaterede skader borgere i følgende målgrupper:  

  • Borgere der mangler fysisk aktivitet, eksempelvis grundet en inaktiv livsstil 
  • Borgere der har lidt fysisk funktionstab 
  • Borgere der lider af kroniske sygdomme, såsom Parkinsons, Muskelsvind, sclerose, slidgigt og type 2 diabetes (læs mere om disse i næste afsnit). 

Ovenstående målgrupper er eksempler på borgere, som kunne drage fordel af træning i en AlterG træningsmaskine.  

Se nogle af vores patienthistorier her.

Du kan også se videoerne på vores YouTube-kanal her.

Afspilningsliste "Ældre genoptræning med AlterG løbebånd - Fysiodema"

 

Faldforebyggende træning og rehabilitering hos kronisk syge  

Udover at træning i en AlterG maskine er ideel til gangbesværede ældre, så er AlterG også et helt oplagt valg til ældre borgere med kroniske sygdomme.  

Disse indebærer eksempelvis:  

  • Parkinsons. Borgere med Parkinsons sygdom falder ofte, og er særligt udfordrede ift. deres koordination og muskelkontraktioner. Her vil træningen indebære fokus på hurtighed og koordination, og der er dokumentation for, at AlterG kan anvendes til at forøge disse borgeres muskelkontraktionshastighed.  
  • Slidgigt. Det er dokumenteret, at vægtaflastende træning under fysisk aktivitet i en AlterG-maskine, mindsker smerten betydeligt blandt borgere med slidgigt. Træning i en AlterG kan her være med til at styrke kondition samt muskelmasse- og funktion, uden at belaste led. 
  • Type 2 diabetes. Borgere med type 2 diabetes og polyneuropaty har en forhøjet risiko for fald. Nye studier viser, at vægtaflastende træning blandt denne type borgere, forbedrer både balance og gangfunktion samtidig med at det nedsætter faldrisikoen.  

  

AlterG – en brugervenlig og sikker træningsform 

AlterG maskinen er både effektiv og brugervenlig. Professor Bente R Jensen udtaler følgende: “Alter-G træningssystemet er et brugervenligt og sikkert system, der vil kunne anvendes af stort set alle ældre borgere såfremt der ikke er kontraindikation for fysisk aktivitet.” 

Når patienter træner i en AlterG-maskine, er det muligt at indsamle data om varighed, distance, hastighed og hjertefrekvens, der er de vigtigste parametre i en effektiv genoptræning og rehabilitering. Vi anbefaler, at der føres en træningsdagbog undervejs i forløbet, som beskriver og dokumentere træningen og dens fremskridt.  

Se her, hvor du finder en AlterG-maskine i nærheden af dig. 

 

Få rådgivning omkring gangtræning og forebyggelse af fald hos Fysiodema  

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker rådgivning i forhold til hvad der er bedst for din eller dine patienters gangfunktion. Hos Fysiodema står vi altid klar til at svare på spørgsmål og henvendelser. 

Du finder vores kontaktinformationer her.  

Kontakt