Genoptræning efter hofteoperation med KAATSU

En hofteoperation kan føre til mere livskvalitet med en krop, der igen er mere bevægelig og funktionsdygtig, men operationen kan ikke stå alene. For at genvinde bevægeligheden er det vigtigt at komme i gang med genoptræning efter operationen og her har KAATSU træning vist sig at kunne skabe enestående resultater.  

“Jeg kunne begynde at gå rigtig gode, lange, hurtige ture i skoven” – Helle Rønholt, 76 år, hofteopereret.

Se Helles inspirerende historie i videoen herunder. 

Skånsom og virkbar genoptræning med det rette udstyr 

Genoptræning efter en hofteoperation består ofte af både styrketræning samt funktionel træning – som fx gåture, cykling og strækøvelser – men styrketræning, der er grundlaget for at opbygge muskulaturen igen og øge bevægeligheden, som har været nedsat i perioden op til operationen, kan være umulig at gennemføre pga. smerter. KAATSU-træning er en yderst virkningsfuld og skånsom måde at fremme genoptræningen på, der kan anvendes uden anvendelse af tunge vægte men i stedet ingen eller let belastning. 

KAATSU er ikke belastende på samme måde som ved almindelig træning med vægte, men teknikken er mindst lige så effektiv. Ved at udføre genoptræningsprogrammet med KAATSU-udstyret på, genopbygges muskelmassen hurtigere og mere skånsomt og man kan dermed på kortere tid komme tilbage til en hverdag med normal bevægelsesfrihed og funktion.  

Udstyret fungerer ved, at man sætter remme øverst på henholdsvis arme og ben, hvorefter remmene bliver pustet op via en lille maskine eller med håndpumpe. Dette bevirker, at det venøse tilbageløb bliver afklemt, så der løber mindre blod gennem lemmerne. Dette frisætter en kaskade af vækstfremmende hormoner, der på kort tid genopretter musklernes styrke og funktion. 

“Jeg vil tro, at der er mange, rigtig mange ældre, der kunne have gavn af KAATSU træning. Fordi det ikke er belastende på samme måde som, hvis du skal lave almindelig vægttræning” – Helle Rønholt, 76 år, hofteopereret. 

Fordele ved KAATSU: 

  • Træningen er skånsom og kan foregå uden belastning 
  • Styrke opnås hurtigere end ved normal styrketræning
  • Du kan træne på kortere tid 
  • Udstyret og træningsformen kan bruges uanset alder og udgangspunkt
  • KAATSU giver en robust anabol stimulation

  
Det er så nemt, at alle kan være med 

Når først man har prøvet at bruge KAATSU, er det så nemt, at alle vil kunne finde ud af træningen, og få glæde af dens effekter. 

“Jeg begyndte at kunne løbe igen, det har jeg jo ikke kunne i mange år. Det var så skønt. Jeg troede aldrig, at jeg kunne komme til at løbe igen” – Helle Rønholt, 76 år, hofteopereret. 

KAATSU kan bruges af alle aldre og også mange ældre kan få gavn af KAATSU-træning, da træningen foregår uden belastning.  

Udstyret hverken fylder eller vejer meget, så det er nemt at bruge derhjemme eller kan tages med på ferie og i sommerhus, så genoptræningen kan holdes ved lige.   


Vil du vide mere om KAATSU og genoptræning? 

KAATSU kan afhjælpe mange forskellige problematikker og derfor står vi klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål til KAATSU i forbindelse med din situation. 

Tøv derfor ikke med at kontakte os. Du kan finde vores kontaktoplysninger her.

Du kan også læse og se mere omkring KAATSU her.
 

Genoptræning efter hofteoperation med KAATSU