Genoptræning ryg med AlterG

En rygskade kan være en lang og hård kamp at komme igennem, især efter en rygoperation. En rygskade og rygoperation kan både medføre lammelser, nedsat gangfunktion, reduceret eller manglende følesans, spasticitet, stivhed, ufrivilligebevægelser og meget andet.

I mange tilfælde kræver det derfor en lang og smertefuld genoptræningsperiode for at genoprette skaderne. Som center for rygmarvsskade og mange andre lidelser kan Fysiodema rådgive inden for mange professionelle produkter og genoptræningsmetoder.                                                                                                                                                                                                             

 

AlterG er en effektiv metode til genoptræning ryg

I forbindelse med mange forskellige former for sygdomme, skader og rehabiliteringsforløb er AlterG en effektiv behandlingsform og genoptræning efter rygoperation eller anden form for rygskade er ingen undtagelse.

AlterG er en ny måde, hvorpå du smertefrit kan træne og genoptræne din balance og gang. AlterG er et vægtaflastende genoptræningsredskab, som både giver støtte og samtidig reducerer kropsvægten med op til 80 procent. Når AlterG maskinen bruges, skabes en form for overtryk i en pose omkring løbebåndet på samme måde som vand. Når løbebåndet så kører, aktiveres gangfunktionen, som alle mennesker er født med, hvilket automatisk sender signaler til hjernen. Denne kombination af vægtaflastning, støtte og det rullende løbebånd, gør det nemmere at få en korrekt gangafvikling og dermed forbedres gangfunktionen.

 

 

 

Fordele ved genoptræning af ryggen med AlterG 

 • Reduceret vægtbelastning: AlterG-maskinen giver mulighed for at justere den mængde kropsvægt, som personen støttes af under træningen. Dette reducerer den samlede belastning på rygsøjlen og tillader en mere skånsom genoptræning, især hvis personen har haft rygproblemer eller operation.
 • Kontrolleret bevægelse: Ved hjælp af AlterG's teknologi kan træningens hastighed og bevægelsesomfang nøje kontrolleres. Dette giver mulighed for at udføre bevægelser med præcision og korrekt teknik, hvilket er afgørende for genoptræning af ryggen.
 • Forbedret gangmønster: AlterG-maskinen kan bruges til at simulere gang og løb under reduceret tyngdekraft, hvilket kan være særligt nyttigt for personer, der skal genoptræne deres gangmønster efter rygoperation eller skade. Denne træning kan hjælpe med at genoprette normal gangfunktion og øge tilliden til at gå igen.
 • Styrketræning med mindre risiko: AlterG-maskinen tillader også udførelse af styrkeøvelser, såsom squatting og lunges, med reduceret belastning på rygsøjlen. Dette muliggør styrketræning af rygmusklerne med mindre risiko for overbelastning eller skade.
 • Bedre kontrol og feedback: AlterG-maskinen giver mulighed for løbende feedback og kontrol over træningen, hvilket kan hjælpe personen og træningsinstruktøren med at tilpasse træningsprogrammet efter behov og måle fremgang over tid.

Samlet set kan brugen af en AlterG-maskine være en effektiv og sikker metode til genoptræning af ryggen, da den reducerer belastningen på rygsøjlen og tillader nøje kontrolleret bevægelse og styrketræning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se hvad en af vores brugere Kai Holm som gik fra at være en grøntsag,
til at kunne dyrke kampsport fortæller, samt fysioterapeut David rasmussen i videoen:

 

                                       

 

 

Hos Fysiodema er der både mulighed for at købe eller leje en AlterG maskine.
Vi sælger og udlejer til private og erhverv samt den offentlige sektor.

Derudover opdatere vi jævnligt oplysningerne omkring hvor en AlterG maskine er tæt på dig,
som du har mulighed for at benytte.

Nogle AlterG maskiner står på hospitaler, og andre hos fysiotereupeuter og genoptræningscentre. 

 

   

Fysiodema ApS tilbyder

Hos Fysiodema forhandler og rådgiver vi omkring medicinsk udstyr til rehabilitering. Vi ønsker, at gøre de bedste produkter inden for genoptræning, diagnostik og rehabilitering tilgængeligt for alle borgere og patienter på det danske marked. Vi distribuerer professionelt udstyr til både private og offentlige i sundhedssektoren, hvor vi blandt andet forhandler AlterG, Kaatsu, PhysioTouch/LymphaTouch, Tyromotion, TensioMyoGraphy og Bionic Leg. Vores store udvalg af udstyr gør, at vi kan afhjælpe en lang række lidelser som for eksempel:

 • Neurologiske problematikker
 • Efter operation af knæ, ankler, hofter, diskusprolaps med mere
 • Smertetilstande: rygsmerter, ledsmerter, gigt med mere
 • Komplikationer i forbindelse med kræft, eksempelvis lymfødem
 • Progredierende sygdomme
 • Aldersbetinget nedsættelse af gang og balance

Vi står altid klar til at rådgive omkring vores udstyr og genoptræningsmetoder. Så hvis du har spørgsmål til genoptræning ryg, AlterG eller noget helt tredje, er du velkommen til at kontakte os på tlf.: 

 

Læs også: