Genoptræning efter blodprop i hjernen

Tusindvis af danskere rammes årligt af en blodprop. Symptomer på en blodprop kan være lammelser i ansigt, arme eller ben, talebesvær, koordinationsproblemer og hovedpine. 

En blodprop kan påvirke dig i forskellige grader, hvad end den sidder i hjernen, hjertet, lungen, benet osv. I mange tilfælde må man forvente, at man skal igennem en genoptræningsproces efter en blodprop, for at genvinde 100% kontrol over sin krop igen. 

Hos Fysiodema har vi stor erfaring med hjælpemidler til genoptræning og rehabilitering, eksempelvis til efter en blodprop (apopleksi).

Har du eksempelvis været ramt af en blodprop i hjernen, anbefaler vi genoptræning i en AlterG-maskine.

Læs mere om AlterG her.

 

 

Genoptræning efter blodprop i hjernen - Helle fik lammelse og dropfod efter blodprop i hjernen

Helle er et eksempel på en patient, der blev ramt af en blodprop i hjernen, og oplevede store problemer med lammelser og dropfod.

Efter bare to måneder med genoptræning i en AlterG maskine, kunne Helle igen løfte fødderne og gå igen.

Se Helles inspirerende historie i videoen herunder:


Apopleksi genoptræning

Har du været ramt af apopleksi og døjer med typiske eftervirkninger som svaghed eller lammelse, dårlig balance eller andet funktionstab? Så kan vi i Fysioderma anbefale, at du bruger AlterG i din genoptræning.

AlterG er en vægt-aflastende G-træner udviklet til dig der skal genoptræne balance, gang og mobilitet efter f.eks. et slagtilfælde. For helbredningsprocessen har det stor betydning, at man hurtigst muligt kommer i gang med en effektiv genoptræning af de tabte funktioner, og her har G-træneren hjulpet rigtig mange apopleksi-patienter med at genvinde styrke, koordination og øge deres mobilitet efter blodprop i hjernen eller en hjerneblødning.

Find ud af hvor i Danmark der bliver benyttet AlterG til genoptræning.

Vil du vide mere om behandling af apopleksi? Så læs mere her.

 

Vægtaflastende, nem og smertefri genoptræning efter apopleksi

AlterG er specielt udviklet til rehabilitering af bevægelseshæmmede. Træningen styrker og øger muskelkoordineringen uden risiko for at falde og reducerer belastningen af den nedre del af kroppen under træningen, således at normale gangmønstre kan øves. Denne vægt-aflastende funktion sikrer, at træningen forløber helt smertefri. AlterG har vist sig at være særligt effektiv til genoptræning af mennesker med apopleksi, ikke mindst, fordi forløbet præcist kan justeres af terapeuten eller brugeren selv og dermed tilpasses det individuelle behov.

Når du skal bruge AlterG, stikker du dine ben ned gennem en ballon via lufttætte shorts, hvorved din kropsvægt vil blive reduceret gradvist helt ned til 20%, når træningen skal til at begynde. Hele området omkring løbebåndet bliver pustet op, og du opnår en næsten vægtløs form for træning. Det er dette, der gør det muligt for dig at træne, mens du kommer dig efter apopleksi.

Læs mere om genoptræning efter blodprop her.

 

Få rådgivning til din apopleksi genoptræning hos Fysiodema 

Fysiodema tilbyder rådgivning til fremtidens rehabilitering og genoptræning og er forhandler af en lang række forskellige typer medicinsk udstyr til genoptræningscentre, fysioterapeuter, sygehuse og andre institutioner. Vi er bl.a. eneforhandler af AlterG vægt-aflastende løbebånd og er herved eksperter i, hvordan udstyret bliver benyttet korrekt, og i hvilke genoptræningsprogrammer det kan integreres. Derfor kan vi rådgive dig i, hvordan du får mest muligt ud af denne type træning, og om det er det rette valg for dig.

Du er velkommen til at kontakte os. Så vender vi tilbage til dig med gode råd og vejledning.

Find vores kontaktinformationer her.

Det er nemt at komme i gang

Der er AlterG mange steder i Danmark, på vores kort, kan du finde det sted, der passer bedst til dig. 

Sclerose træning