nyhed

Længere tid i eget hjem, er det muligt?

22-2/2023

AlterG

Til dig, der interesser dig for genoptræning af ældre. Her er en invitation til et seminar, jeg tror vil være noget for dig.

Du går op i at yde den bedste genoptræning - især til ældre borgere.

Du er måske specielt interesseret i, at borgere, der har været ude for længerevarende sygdom eller alvorlig operation, hurtigt genvinder deres mobilitet.

Du ved som behandler ved, at det er en stor tilfredsstillelse at se en ældre medborger forlade kørestolen eller gangstativet efter et genoptræningsforløb og selv gå ned til taxaen eller bussen for at komme tilbage i eget hjem.
Ofte med fuld mobilitet og et smil på læben.

Og du har måske hørt om AlterG, en maskine, som kan reducere kropsvægten med op til 80%, så bevægelseshæmmede borgere kan genvinde deres gangfunktion helt eller delvist - vel at mærke hurtigt, sikkert og smertefrit. Det øger markant livskvaliteten for borgeren.

Om det er muligt at nå det mål med den vægtreducerende AlterG, kan du høre om på et af to seminarer, der primært henvender sig til kommunalt ansatte fysioterapeuter, men andre er også velkomne.

Seminaret den 6. marts afholdes på Plejehjem Toftehaven, Ballerup Kommune, der har en AlterG. Seminaret starter kl. 13:00 og forventes at vare 2 timer.

Seminaret den 13. marts afholdes i Århus på DokkX, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C, hvor Århus kommune har en udstilling om velfærdsteknologi med en AlterG. Seminaret starter kl. 13:00 og forventes at vare 2 timer.

Tilmelding til fiala@fysiodema.dk med angivelse af antal personer med navn, der tilmeldes samt, om du deltager i seminaret i Århus eller Ballerup. Der vil være kaffe og/eller en let frokost, når du ankommer.

NB: Seminarerne er begrænset til 20 deltagere. Og der er god tid til at stille spørgsmål og selv få en prøvetur i en AlterG.


Agenda: ”Længere tid i eget hjem, er det muligt?”

Registrering og Velkomst -  Kaare Fiala, Direktør, Fysiodema

Bedre livskvalitet for beboerne - Jannik Hoffmeyer Offenberg, Afdelingsleder
Toftehaven Plejecenter, Ballerup

Små mirakler i fysioterapien -  David Rasmussen, Fysioterapeut, Klinik for Kost og Fysioterapi, Roskilde

Er der tilstrækkelig evidens? -  Bente Rona Jensen, tidligere Professor på OUH/Syddansk Universitet

Få flere resurser til rådighed - Kaare Fiala, Direktør, Fysiodema

Afslutning -  Diskussion, resumé og tak for i dag

Har du lyst og tid, så har du mulighed for selv at prøve løbebåndet og opleve næsten vægtløs tilstand.

PS: Udover øget livskvalitet for borgerne, frigør kommunen resurser, når flere borgere kommer velfungerende tilbage i eget hjem.