nyhed

AlterG har hjulpet plejehjemsbeboeren Erik tilbage på benene

18-10/2021




For et par år siden faldt Erik og brækkede lårbenet. Men ved at træne i AlterG's vægtaflastende maskine, er Erik gået fra at klamre sig til sin rollator, til nu at kunne gå kun ved hjælp af én stok - hvilket var hans helt store mål for træningen.

”Mit mål det er at kunne komme til at gå – jeg vil ikke sige 100%, som man har kunnet før i tiden, men at kunne gå, bare med en stok og så være sikker på balancen, fordi det er den, jeg er bange for.”

Plejehjemmet Erik bor på, Himmelev Gl. Præstegård, er med i et projekt, hvor beboerne har mulighed for at genoptræne deres gang og balance med AlterG-maskinen, som er et vægtaflastende gang/løbebånd.

For beboeren Erik har AlterG gjort en kæmpe forskel – både i forhold til hans gang og balance.

I dag har Erik nået sit mål og har dermed fået en mere mobil og tryg hverdag.

Se Eriks fantatiske historie i videoen her.


AlterG styrker balancen hos gangbesværede 

Susanne Palmblad, chef på Himmelev Gl. Præstegård, er begejstret for deres træningsprojekt med AlterG maskinen. Hun mener, at det både er med til at sætte beboernes livskvalitet på dagsordenen samtidig med, at balancen hos beboerne bliver forbedret. Hun udtaler bl.a.: 

"Træningen har også betydet, at vi kan træne beboerne i en AlterG, hvor de går baglæns. Og vi ved, at dét at du træner ved at gå baglæns, det gør at balancen bliver styrket og at man ikke ser den faldtendens hos de ældre som man ellers gør". 


Hvad er AlterG?

AlterG er et vægtaflastende løbebånd til fysioterapueter og andre behandlere. Den kan eksempelvis anvendes på plejehjem, klinikker, rehabiliteringsscentre og på sygehuse i forbindelse med genoptræning og rehabilitering.

AlterG hjælper med at genvinde funktionsevnen delvis eller helt på en hurtig, sikker og smertefri måde. 

Teknologien i AlterG gør, at eksempelvis beboere på plejehjem kan få reduceret deres kropsvægt med op til 80%, så belastningen på ankler, knæ og hofter mindskes. 

Læs mere om AlterG her