nyhed

Helle går igen efter en blodprop

26-7/2017


Som en del af Helle Karlshøjs genoptræning går hun i AlterG hos A-Fys.

Inden træningen i AlterG troede Helle Karlshøj, at hun aldrig ville lære at løfte sin fod igen og få en normal gangfunktion. Men efter to måneders træning i AlterG er hendes pessimisme forsvundet.

”Jeg trænede ikke særlig mange gange, før jeg kunne løfte min fod. Og nu er jeg som en maskine. Jeg kan gå og gå med mine hunde,” siger Helle Karlshøj.

AlterG aktiverer hjernes signaler til benene 
Mark Abildhauge er Helle Karlshøjs fysioterapeut. Han forklarer, at Helle genoptræner i AlterG for at få signalerne fra hjernen til benene til at virke igen og dermed få en normal gangfunktion.

”Første gang hun gik i AlterG’en, stod hun med et stort smil og fik næsten tårer i øjnene. Hun spurgte, hvornår hun kunne prøve igen, fordi hun i AlterG’en oplever igen at have en normal gangfunktion,” fortæller Mark Abildhauge og fortsætter:

”Når jeg observerer hende uden for AlterG’en, er hendes gangfunktion blevet bedre. Hendes genoptræning består også af, at jeg forklarer hende, hvordan hun klarer sig og viser hende det på video, så hun selv kan se, at hun sætter foden rigtigt, selvom det føles forkert i hendes hjerne.” 

Se Helle Karlshøj træne i AlterG

Helle går igen efter en blodprop, på AlterG løbebånd

Fra lammelse til at kunne løbe i AlterG
På grund af Helle Karlshøjs gode resultater er det ikke længere nok for hende at gå i AlterG’en. Nu løber hun også til stor gavn for hendes kondition og fysiske form.

”Når jeg kommer i AlterG’en, bliver jeg som født på ny. Jeg kan rette mig op og behøver ikke være bange for at falde. Jeg bliver så glad, så stod det til mig, kom jeg her hver dag,” siger Helle Karlshøj. 

Helle Karlshøj kan ikke falde i AlterG’en, fordi hun er lynet fast til den store ”pose”, der omslutter løbebåndet. Under træningen har hun et par neoprenshorts på, som netop lynes fast til posen. Posen fyldes med luft, som bærer hende på samme måde som vand. Alt efter hvilken belastning træningen skal foregå med, kan Helle Karlshøjs vægt reduceres med op til 80 procent. Når vægtbelastningen er mindre, bliver det nemmere for hende at fokusere på at forbedre sin gang, og hun kan træne uden smerter og med lav belastning af hofte-, knæ- og ankelled.

Læs mere om AlterG