nyhed

Kæmpede sig tilbage til livet: Nu inspirerer han andre

17-10/2017


Efter en ulykke blev Michael Jodehl lam og fik afvide, at han aldrig ville komme til at gå igen. Alligevel er han i dag i stand til at gå.

Da Michael Jodehl fra Rødvig var 24 år, blev han lam fra hagen og ned og fik at vide, at han aldrig ville komme til at gå igen.

- Jeg lavede en forlæns saltomortale på gulvet og fik blackout i luften og landede på hovedet og brækkede halsen, forklarer han.

Men han nægtede at acceptere lægernes dom, og efter mange tusinde timers træning, ny teknologi og en god portion stædighed, er Michael Jodehl ikke længere bundet til sin kørestol.

- Man kan ikke få det bedre, vil jeg sige, fordi min drøm er gået i opfyldelse, siger han.

 

Vil inspirere andre

Lørdag deltog han i årsseminaret for rygmarvsskadede i Danmark, hvor han fortalte sin historie og viste, hvordan han har trænet på et særligt astronautløbebånd, som er udviklet i samarbejde med NASA.

- Jeg håber, at dem der sidder her, de lytter lidt til, hvad både min fysioterapeut og jeg har sagt, at man skal prøve nogle ting, det hjælper ikke bare at sige, vi kan ikke, siger han.

Ifølge formanden for landsforeningen er det altafgørende med inspirationshistorier som Michael Jo-Deels

- Det er mit ypperste håb, at de kommer hjem med inspiration og fyldt op med glæde og samvær, og at man er en del af noget, siger helle Schmidt, formand for Foreningen for Rygmarvsskadede i Danmark.

 

Håb for fremtiden

I dag kæmper Michael Jodehl fortsat for at genvinde endnu mere af sin førlighed. Flere gange om ugen træner han, og det vil han blive ved med, for drømmene for fremtiden er store.

- Altså at løbe og spille fodbold i haven med børnene, det ville være dejligt, fastslår han.

Artikel skrevet af Signe Alvang - TV Øst.