nyhed

Træning kan få sklerose til at udvikle sig langsommere

5-7/2022

AlterG

Hvor man tidligere frarådede sklerosepatienter at træne, er man i dag bevidst om, hvor meget træning faktisk gavner sklerosepatienter.

Denne viden er bl.a. takket være Ulrik Dalgas' forskning, der eksempelvis konkluderer, at når patienterne træner jævnligt, har de ca. 25% færre attaks, end når de ikke træner.

Ulrik Dalgas er en af de førende forskere i, hvordan træning påvirker patienter med multipel sklerose.

Hans forskning påpeger også, at jo tidligere patienter går i gang med at træne, efter de har fået diagnosen multipel sklerose, jo bedre beskyttelse opnår de mod attaks.

Vil du læse mere om Ulrik Dalgas' forskning, kan du læse hele artiklen her. 

Hos Fysiodema kan vi sagtens nikke genkendende til disse resultater, og et rigtig godt redskab til træning når man har sklerose, er AlterG løbebåndet. AlterG kan reducere vægtbelastningen, så muskler og led skånes, hvilket giver patienten mulighed for at træne både skånsomt og effektivt på samme tid. 

AlterG maskinen giver sklerosepatienter helt nye motionsmuligheder, som du også kan se eksempler på i videoerne herunder. 

Du kan læse mere om sklerose træning her.

 

Skleroseramte Nina lærte at gå på ny ved hjælp af AlterG, på trods af at have været kørestolsbruger i 7 år. Se hendes historie her: 

 

Claus fik konstateret sklerose i 1991 og været kørestolsbruger siden 2009, hvor han blot kunne se til, mens kroppen forfaldt. Det var indtil han blev præsenteret for AlterG. Se hans historie her:

 

Anne Kirstine har sklerose i mellemsvær grad, og har tidligere kunnet gå ved hjælp af krykker, og ellers har hun været bundet på kørestolen på længere ture. Se hvordan AlterG har hjulpet hende her:

 

Lisette kunne i flere år ikke løbe, som hun ellers har elsket. Det var indtil hun blev introduceret til AlterG løbebåndet, hvilket har givet hende helt nye muligheder. Se hendes historie her: